Eerst evalueren

Artiesten kunnen zich nóg niet aanmelden voor het Eurovisie Songfestival 2024

16 mei 2023 14:41 | muziek | Door Judith Regeling

© EPA/Adam Vaughan
De selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival staat nog niet open voor nieuwe inschrijvingen. AVROTROS laat weten dat ze eerst moeten evalueren hoe het dit jaar is gegaan.

En dat is toch vrij opvallend. 

Lees ook: Komt er een ABBA-reünie tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden? 

Eurovisie Songfestival 2023

Vorig jaar twijfelde de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival geen moment. Artiesten en songwriters konden zich namelijk al vanaf 16 mei - daags na het grote optreden van S10 - opgeven om ons land te vertegenwoordigen in 2023. Dit jaar is dat een ander verhaal: AVROTROS laat vandaag te weten dat het nog even gaat duren.

"We doen zeker weer mee", vertelt een woordvoerder desgevraagd aan ANP. "Maar we zijn eerst aan het kijken waar het beter kan en moet. Dat maken we binnenkort bekend en daarna openen we de inschrijving."

Mia Nicolai en Dion Cooper

Hoe het er dan na de inschrijving aan toegaat, is nog onbekend. Eerder liet AVROTROS weten een nationale finale van het Eurovisie Songfestival te overwegen. "We proberen natuurlijk te kijken of we het nog steeds goed doen en of we daar niet af en toe verandering in moeten brengen", stelde Eric van Stade. "We hebben het er regelmatig over maar tot nu toe leek het ons verstandiger dat we doorgaan op de weg die we nu zijn ingeslagen." Of ze daar nog steeds zo over denken, moet blijken. Wordt dus vervolgd.

Meer over