AVRO Gouden RadioRing 2013 verkiezing weer van start

Heel Nederland kan weer gaan stemmen op zijn/haar favoriete radioprogramma, presentator en presentatrice, want de AVRO Gouden RadioRing verkiezing is weer begonnen!

De AVRO Gouden RadioRing verkiezing wordt gezien als de belangrijkste radioprijs van Nederland. Vanaf 1 oktober 12.30 uur tot en met donderdag 31 oktober 14.30 uur kunnen radiofans stemmen op hun favoriete radioprogramma, presentator en presentatrice.

Juryprijzen

Naast de drie publieksprijzen worden er ook juryprijzen uitgereikt: De Marconi Awards voor Beste Zender en Aanstormend Talent en de Marconi Oeuvre Award.

De winnaar van deze laatste prijs is inmiddels al bekend. Op 14 november krijgt Peter Bruggen een beeldje voor onder andere Weeshits van de Hits en Breakfast Club. Vorig jaar ging deze prijs nog naar Felix Meurders.

AVRO Gouden RadioRing 2012

De AVRO Gouden RadioRing werd in 2006 in het leven geroepen. Vorig jaar won Effe Ekdom van AVRO/3FM de prijs. Kristel van Eijk (Q-Music) en Gerard Ekdom werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar.

RadioGala

De publieks- en juryprijzen worden op 14 november uitgereikt tijdens Het AVRO RadioGala van het Jaar. De AVRO zendt het gala om 20:00 uur live uit op Radio 2 en via 101TV. De presentatie is in handen van Radio 2 dj Jan-Willem Roodbeen.

Stemmen kan vanaf nu op radioring.avro.nl.

Reageren