Twan van de Nieuwenhuijzen

AVROTROS heeft alle vertrouwen in Joost Klein: 'Hij bereidt zich met Olympische precisie voor'

12 april 2024 06:35 | muziek | Door Janine van Rooden

© ANP/Sander Koning

Met nog een maand te gaan tot het Eurovisie Songfestival 2024 plaatsvindt zijn AVROTROS en Joost Klein druk bezig met alle voorbereidingen. Dit gaat vooralsnog van een leien dakje en dat zorgt voor veel vertrouwen. 

Dat vertelt Twan van de Nieuwenhuijzen (Head of Delegation) in de Songfestival-podcast Ding-a-Dong van GJ Kooijman en Marco Dreijer.

Europapa

AVROTROS is erg blij met de inzending van dit jaar en blikt dan ook uiterst positief vooruit. "We gaan natuurlijk voor een super goed resultaat. We hebben er ook eigenlijk alle vertrouwen in dat we het behoorlijk goed - misschien wel heel erg goed - gaan doen."

Joost Klein

De voorbereidingen gaan tot nu toe zonder zorgen. "We moeten nog echt heus wel behoorlijk wat dingen doen, maar we staan er goed voor en we hebben er zin in." Aan de inzet van Joost zal het echter niet liggen. "Hij bereidt zich met Olympische precisie voor. Hij wordt op alle manieren door ons en door zijn eigen team geholpen en voorbereid. Dat doet hij super serieus."

Lees hier alles over

Bookmakers

De rooskleurige inschatting van de bookmakers - Nederland staat momenteel op een vijfde plaats - ontgaat AVROTROS niet. "Daar kijken we naar en het is heerlijk dat we rond die vijfde plek hangen, maar je moet je er niet gek door laten maken. We gaan uit van onze eigen krachten. We hebben een super unieke zanger met een heel uniek nummer."

Eurovisie Songfestival 2024

Dit jaar vindt het Eurovisie Songfestival op 7, 9 en 11 mei plaats. Op deze dagen is het liedjesfestijn om 21:00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Meer over