Bekijk hier het Songfestival-optreden van Trijntje Oosterhuis terug

20 Mei 2015 09:33 | muziek | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Trijntje Oosterhuis is helaas niet door naar de finale van het Songfestival, maar ze gaf wel een knallend optreden met de nodige verrassingen.

De act bij Walk Along werd geregisseerd door Hans Pannecoucke, die vorig jaar ook verantwoordelijk was voor het televisiesprookje bij The Common Linnets. Zijn ideaalbeeld is een registratie in één lang shot, wat met Ilse DeLange en Waylon niet uitkwam. Dinsdag bij Trijntje Oosterhuis lukte het wel: geen wisseling van camera's, maar het hele nummer met één steadycam.

LOVE

Trijntje had nog wat verrassingen voor ons in petto. De act begon met een super-closeup van haar gesluierde ogen, die het hele eerste couplet duurde. Pas bij de inzet van het refrein zoomde de camera uit en deed Trijntje haar sluiertje af. Even later werd gebruikgemaakt van blacklight en bleek dat de zangeres de lichtgevende letters LOVE op haar vingers had staan.

Geen finale

Hoewel Trijntje misschien wel de beste stem van de hele avond had, kreeg ze niet genoeg punten om door te gaan naar de finale aanstaande zaterdag. De landen die wel door zijn: Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België.

Lees ook:
Ons liveblog over de eerste halve finale.

Bekijk het optreden hieronder terug:

Meer over