Zing maar mee

Beluister hier: S10's inzending voor het Songfestival

3 maart 2022 11:17 | muziek | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Anneke Janssen
Het hoge woord is eruit: S10 gaat ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2022 met het Nederlandstalige nummer De Diepte.

Het nummer werd zojuist live via NPO Radio 2 voor het eerst aangekondigd.

S10

Zichtbaar geëmotioneerd door de eerste reactie gaf S10 haar eerste reactie. "Het komt van ver. Ik ben gewoon trots en doe het voor die Stien en al die andere mensen die van ver zijn gekomen. Het kan gewoon goed komen", bracht ze uit. 

Nederlandstalig liedje

De selectiecommissie viel - net als bij Duncan Laurence en Jeangu Macrooy - direct voor het liedje. "S10's song getuigt van lef en authenticiteit. Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen", lichtte Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS namens de selectiecommissie, eerder al een tipje van de sluier. "S10 blijft hierin trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl."

Beluister 'm hier zelf:

Eurovisie Songfestival 2022

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats op 10, 12 en 14 mei in de Italiaanse stad Turijn. Onze Nederlandse inzending Stien den Hollander, beter bekend onder haar artiestennaam S10, treedt op in de eerste helft van de eerste halve finale tegen landen als Albanië, Letland, Zwitserland, Slovenië, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne, Litouwen, Noorwegen, Portugal, Denemarken, Armenië, Oostenrijk, Kroatië, IJsland en Griekenland. 

Meer over