Brekend nieuws: Jan Smit is de vierde Topper

Het hoge woord is eruit. Jan Smit wordt dit jaar het vierde lid van de Toppers. Hij treedt eind mei met René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling in de Amsterdam ArenA.

Jan werd gepresenteerd tijdens RTL Late Night. Logisch gevolg is dat Waylon niet het nieuwe lid van de mannenband is, zoals Gerard Joling zondagmiddag tijdens Carlo's tv-café liet doorschemeren.

Lange samenwerking

In een filmpje vertelde Jan Smit dat hij hier jaren naar uit heeft gekeken: „Eindelijk is het zo ver. Ik hoop dat we lang samen kunnen werken. Ik verheug me erop.” Volgens René Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling solliciteert Jan al jaren naar een Toppers-functie. Gerard Joling: „Hij belde ieder jaar om te zeggen dat hij beschikbaar was als een van ons ziek zou zijn.” En volgens Jeroen van der Boom kan Jan niet wachten om zich in een glitterpak te hijsen.

Stage

René vertelde dat Jan ieder jaar als toeschouwer komt kijken en dat hij het hele repertoire kent. Dit jaar loopt Jan Smit nog mee als een soort stagiair, vanaf volgend jaar is hij officieel Toppers-lid.

Wild west thuis best

Jan Smit is natuurljik een logische keuze, hij is gek op John Denver, en niet geheel toevallig is Wild west thuis best het thema van de ArenA-concerten dit jaar. Ook meegenomen: De Volendammer haalt met zijn 31 jaar de gemiddelde Toppers-leeftijd danig naar beneden en trekt vast en zeker wat jongere fans naar het glitter-optreden.

De Toppers vertelden ook nog dat André Hazes jr. en Grand and Forsythe dit jaar als gasten langskomen.

Meer over:

Reageren