Carice van Houten zingt met Michael Prins

Carice van Houten heeft een duet opgenomen met Michael Prins, winnaar van De Beste Singer-Songwriter van Nederland 2013. Het nummer heet Fear Not.

Michael Prins en Carice van Houten lanceerden het nummer vandaag op iTunes en Spotify. Ze zijn trots op het resultaat, laat Michael op Facebook weten.

Zwartboek

Michael Prins schreef Fear Not oorspronkelijk niet als duet, meldt 3FM. Hij had al een demo opgenomen in z'n eentje, maar toen hij die voor de vierde keer hoorde, dacht hij opeens aan Carice. Hij had de film Zwartboek, met Carice in de hoofdrol, net gezien en wilde het nummer graag met haar zingen. Michael stuurde de demo naar Carice op en zij was meteen positief, dus ze doken samen de studio in.

Carice van Houten

Voor Carice is dit niet het eerste zangproject. In 2010 maakte het grote publiek kennis met haar zangkunsten, toen ze samen met Kane het nummer No Surrender ten gehore bracht bij de tv-actie Nederland Helpt Haïti. Er bleek een echte zangeres in de actrice te schuilen en in 2012 bracht ze een album uit: See You On The Ice. Carice heeft ook een kleine clubtour gedaan, maar lijkt het nu weer drukker te hebben met haar acteerklussen, zoals Game Of Thrones.

Michael Prins

Michael Prins won in 2013 het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland (DBSSW), de talentenjacht van Giel Beelen. Hij versloeg publieksfavoriet Maaike Ouboter. Michael scoorde een hit met zijn auditienummer Close To You en bracht kort na zijn deelname z'n debuutalbum Rivertown Fairytales uit, ook een succes.

Douwe Bob

Michael Prins is niet de eerste DBSSW-winnaar die een duet uitbrengt met een bekende zangeres. Een paar weken terug verscheen Hold Me, een samenwerking tussen Anouk en Douwe Bob Posthuma, die in 2012 won bij Giel Beelen. Runner-up Nielson, die net als Douwe Bob aan het eerste seizoen van DBSSW meedeed, scoorde met Hoe, een samenwerking met Miss Montreal, een dikke zomerhit.

Lees ook: Carice van Houten is ook fan van Maaike Ouboter.

Reageren