'Dat is het Nederland van nu'

Cornald Maas vindt reacties op Songfestivalduo Mia & Dion erg hard

15 april 2023 09:45 | muziek | Door Jef Willemsen

© ANP
Mia Nicolai en Dion Cooper kregen veel kritiek na een verre van zuivere uitvoering van hun Songfestivalliedje Burning daylight. ESF-kenner Cornald Maas reageert op de controverse.

Cornald Maas is niet alleen commentator en kenner van het Eurovisie Songfestival, hij zat ook in de selectiecommissie die bepaalde dat Mia Nicolai en Dion Cooper dit jaar de Nederlandse eer gaan verdedigen op het liedjesfestijn.

Vals

Mia en Dion zongen vorige week hun inzending Burning daylight voor het eerst live tijdens een Spaanse Eurovisiefeestje. Het duo zat er geregeld flink naast, wat tot ontzetting en ophef leidde bij fans die zich zelfs afvroegen of het nog niet te laat was om iemand anders te sturen. Zelfs Sieneke en haar orgel werden genoemd. 

Slechte techniek

De kritiek is Maas niet ontgaan, maar bij Beau wil hij wel enige nuance aanbrengen: "Dat was een eerste live-optreden. Misschien niet echt handig, want je wordt in niet de beste omstandigheden met slechte techniek voor de leeuwen geworpen. Het is heel moeilijk om als artiest overeind te blijven."

Kritiek

Maas noemt de storm aan commentaar 'hard' en vindt het ook enigszins onverdiend: "Maar goed, dat is het Nederland van nu." Achteraf gezien was het volgens Cornald beter geweest als Mia en Dion het nummer voor het eerst in Nederland op televisie hadden gezongen zodat de techniek geen spelbreker kan zijn. 

Mia en Dion krijgen dit weekend opnieuw een kans tijdens Eurovision in concert in Amsterdam. Volgens Maas gaat er voor de zekerheid een extra geluidstechnicus mee.

Meer over