Cornald Maas noemt Nederlandse Songfestival 2014-inzending "verrassend"

Ilse de Lange's deelname aan het Eurovisie Songfestival lijkt nog lang niet zeker. Songfestival expert Cornald Maas vertelde bij RTL Late Night dat mensen de uiteindelijke keuze 'verrassend' zullen vinden.

Deze opmerking ondermijnt het nieuws dat Albert Verlinde eerder deze week naar buiten bracht. Volgens Verlinde had de TROS dit jaar gekozen voor Ilse DeLange.

Cornald noemt Nederlandse inzending 'verrassend'

Tot verbazing van Humberto Tan liet Cornald Maas doorschemeren dat Ilse's deelname wellicht nog niet vast staat. Maas, sinds vandaag weer benoemd tot commentator van het liedjesfestijn, gaf toe dat hij wist op welke act de keus was gevallen. In dat licht onthulde hij dan ook dat iedereen de uiteindelijke keuze 'verrassend' zal vinden. 

"We sturen een act met internationale allure"

Humberto en tafelgast Frits Barend namen geen genoegen met Maas' mysterieuze beweringen en probeerden meer informatie los te krijgen. Al wat Cornald verder kwijt wilde was dat de TROS in navolging van Anouk opnieuw heeft gekozen voor een act met internationale allure. 

Blof wordt het niet

Volgens Maas vallen daardoor bands als Blof en Acda & De Munnik af omdat ze volgens de Songfestivalkenner een 'te Nederlandse uitstraling' zouden hebben. Ook wist Frits Barend hem nog te ontfutselen dat er, net als vorig jaar, geen Nationale Voorronde plaats zal vinden, wat betekent dat naast de artiest ook het nummer al vooraf bepaald is. 

De TROS maakt maandag 25 november bekend wie Nederland mag vertegenwoordigen in Kopenhagen.

Meer over: