Tot snel

Daniel Dekker legt functie in selectiecommissie Eurovisie Songfestival neer

19 september 2019 13:11 | muziek | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ruud Baan
Daniel Dekker legt zijn functie in de selectiecommissie van het Eurovisie Songfestival neer. De radio-dj was tien jaar lang betrokken bij het liedjesfestijn.

"Na tien jaar plezier, passie, muziek, vriendschap en vooral resultaat sluit ik mijn betrokkenheid bij het Eurovisie Songfestival af", schrijft Dekker. "Ik heb veel mogen doen en meegemaakt. Van radio-uitzendingen tot televisiecommentaar, van selectie tot organisatie. Van allerlaatste tot allereerste. Een mooi avontuur, om nooit te vergeten."

Vertrouwen

Een reden voor zijn vertrek gaf Dekker niet. Hij sloot af met een tot ziens-boodschap waarbij hij ook Anouk, Ilse DeLange en Duncan Laurence niet vergat. Zij brachten Nederland weer terug aan de Songfestivaltop. "Helden van de Nederlandse muziek met lef en visie. Dank voor jullie vertrouwen. En tot snel!"

Comeback

"Daniel Dekker zwaait af als lid van de selectiecommissie voor de Nederlandse songfestival-inzending bij AVROTROS. Hij was een van de drijvende krachten achter de Nederlandse comeback en de winst van Duncan Laurence. Dankbaar voor zijn inzet", schreef Sietse Bakker, executive producer van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam komend jaar.

Mr. Songfestival

Algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS bedankt 'Mr Songfestival' voor zijn inzet in de afgelopen tien jaar. "Het is voor een belangrijk deel zijn verdienste dat Nederland het Songfestival weer op waarde ging schatten én heeft omarmd." Naast Dekker zitten Van Stade, Jan Smit en Cornald Maas in de selectiecommissie.

Meer over