Artiesten op zoek naar een hit

Op deze datum begint I Want Your Song

14 juni 2022 10:52 | muziek | Door Janine van Rooden

© William Rutten

Er is eindelijk een startdatum bekend van het nieuwe tv-programma I Want Your Song. Vorig jaar kondigde SBS6 het nieuwe muziekprogramma al aan, maar wanneer het te zien zou zijn bleef onbekend. Tot vandaag!

Vanaf 1 juli gaan artiesten op zoek naar een nieuwe hit in I Want Your Song. Liedjesschrijvers die normaal gesproken liever op de achtergrond blijven stappen voor één keer uit de schaduw. Ze pitchen hun eigen geschreven nummers aan bekende Nederlandse artiesten in de hoop dat die het een pareltje vinden en ermee aan de slag willen.

Lees ook: Snelle maakt zijn debuut als presentator van I Want Your Song

I Want Your Song

In elke aflevering staat één artiest centraal waarvoor vijf songwriters naar de studio komen. De liedjesschrijvers presenteren onder begeleiding van een live band hun nummer aan de artiest die uiteindelijk één nummer moet kiezen. De winnaar ziet zijn of haar lied bekroond worden met een videoclip en officiële lancering. Ook is het nummer direct na de uitzending online te beluisteren.

Artiesten

De artiesten die meedoen zijn: Miss Montreal (1 juli), Gerard Joling (8 juli), Rolf Sanchez (15 juli), OG3NE (22 juli), Tino Martin (29 juli), Samantha Steenwijk (5 augustus), Mart Hoogkamer (12 augustus) en Nick & Simon (19 augustus). De presentatie van de muzikale show is in handen van zanger en rapper Snelle.

I Want Your Song is vanaf 1 juli 2022 elke vrijdag om 20:30 uur te zien op SBS6. 

Meer over