De hoogtepunten uit 10 jaar Beste Zangers

13 juli 2017 16:01 | muziek | Door Televizier

© AVROTROS

Beste zangers bestaat alweer tien seizoenen, dus het is tijd voor een reünie! De komende twee zaterdagen blikken oud-deelnemers samen terug op de hoogtepunten uit het programma. Kun je niet wachten? Wij zetten alvast een paar spetterende én ontroerende optredens voor je op een rijtje.   

Seizoen 9: OG3NE – Clown 
OG3NE zong vorig jaar een vlekkeloze versie van Emili Sandés ballad Clown en wist veel kijkers tot tranen toe te roeren. Sandé zelf was ook geraakt door de harmonische samenzang: op Twitter deelde de Schotse zangeres een link van de video met haar volgers. De dames van OG3NE waren natuurlijk door het dolle heen, ook toen ze zagen dat hun cover op nummer één in de iTunes-lijst stond.

Seizoen 3: Glennis Grace – Afscheid  
Meedoen aan Beste zangers heeft soms invloed op je verdere succes. Zo ook voor Glennis Grace. In 2011 zong ze een spatzuivere versie van Afscheid, de grote hit van Volumia!  Glennis’ cover belandde al snel op nummer één in in de iTunes-lijst en in de Single Top 100. Het gevolg: de zangeres kreeg meer boekingen en zelfs een gouden plaat!   

Seizoen 9: René van Kooten – Annie’s Song 
René van Kooten heeft niet veel nodig om zijn publiek te ontroeren. Omringd door twee akoestische gitaristen zingt de musicalster een prachtige versie van Annie’s song, de tweede grote hit van wijlen John Denver. Het nummer uit 1974 deed René denken aan de onbezorgde dagen van zijn jeugd, toen zijn beide ouders nog leefde. Renés moeder stierf toen hij elf jaar oud was. Zijn vader overleed vlak voor de opnames van Beste zangers. Dat maakt deze uitvoering extra ontroerend:

Seizoen 10: Tommie Christiaan en Tania Kross – Barcelona 
Tommie Christiaan en Tania Kross zetten afgelopen zaterdag een fenomenale versie van het rockoperanummer Barcelona neer. Hun uitvoering staat momenteel op nummer 2 in de iTunes-lijst. Barcelona is oorspronkelijk van Freddy Mercury en de Spaanse operazangeres Montserat Caballé, maar Tommie en Tania doen zeker niet onder voor de internationale sterren. Sommige kijkers vinden de uitvoering van de beste zangers zelfs beter dan het origineel. Oordeel zelf: 

Seizoen 1: Nick Schilder – Hallelujah
Inmiddels is het mooie Hallelujah van Leonard Cohen al talloze keren gecoverd. Niet alleen door Jeff Buckley en Rufus Wainwright, maar ook onze Nick Schilder heeft zijn eigen draai aan het lied gegeven. In het eerste seizoen verraste de Volendammer de kijkers met een wonderschone versie van het lied uit 1984. Kijkers kregen kippevel en Nick besloot zijn cover vervolgens officieel uit te brengen op het album Lippen op de mijne.

Beste van 10 jaar beste zangers is op 15 juli en 22 juli te zien, om 20.30 uur bij NPO 1. 

Meer over