De MTV VMA's zet strijd Lady Gaga en Katy Perry voort

Vanavond, of eigenlijk vannacht, zendt MTV de Video Music Awards uit. Het grote muziekspektakel belooft weer voor veel spectaculaire momenten te zorgen.

Vanavond worden voor de dertigste keer de MTV Video Music Awards uitgereikt. MTV zendt vannacht live uit vanuit de New Yorkse wijk Broolyn. Naast de uitreiking van de beroemde 'Moonmans' (de awards van de show) staan natuurlijk ook de spectaculaire optredens centraal.

Katy Perry versus Lady Gaga

Lady Gaga zal de show vanavond openen. Het is de eerste keer dat ze weer optreedt na haar heupoperatie. Er hangt veel van dit optreden af voor Gaga. De zangeres is namelijk al weken in strijd met Katy Perry om de nummer 1 positie in de hitlijsten. Momenteel staat Katy met Roar op nummer 1, terwijl Lady Gaga steeds verder wegzakt. Perry zal vanavond de show afsluiten; dit doet zij met een nieuw nummer van haar album Prism.

*NSYNC

Ook lijkt er een bijzondere reünie op het programma te staan. Naar verluidt staat Justin Timberlake vanavond niet alleen op het podium, maar samen met zijn voormalige *NSYNC collega's. Justin is in ieder geval al zeker van een prijs: hij krijgt de Michael Jackson Video Vanguard Award. Deze wordt sinds 1984 uitgereikt aan artiesten die invloed hebben gehad op de MTV-cultuur.

Optredens en presentatie

Natuurlijk zijn er nog veel meer optredens tijdens het muziekfestijn. Zo zullen onder anderen Drake, Kanye West, Miley Cyrus, Robin Thicke en Macklemore van zich laten horen. Verder ligt de presentatie in handen van namen als Taylor Swift, Selena Gomez, Jared Leto en Emeli Sandé.

MTV VMA's Awards

In Nederland wordt vanaf 02:00 uur de Pre Show van de VMA's uitgezonden, verschillende verslaggevers doen dan verslag vanaf de rode loper. Om 03:00 uur begint de awardshow. Mocht je niet zo lang willen opblijven, dan is dat geen probleem. MTV gaat de komende week de show nog eindeloos herhalen.

Reageren