Kijkcijfers van donderdag 10 mei 2018

De TV van gisteren: 2,6 miljoen voor Waylon op het Songfestival

De 2de halve finale van het Eurovisie Songfestival trok een knappe 2.643.000 kijkers naar NPO 1. Dat is net iets meer dan OG3NE er had vorig jaar.
Anouk, die in 2013 voor Nederland mee deed, trok tot nu toe de meeste kijkers in een halve finale: 3,7 miljoen. In 2014 deed Waylon ook al eens mee voor Nederland, samen met Ilse DeLange. Toen zaten 3,3 miljoen mensen voor de televisie. Waylon trok met Outlaw in 'em voornamelijk bijna alleen maar positieve recensies tegenover de veelal vals zingende concurrentie.

 En er was hier en daar een grapje.

Op weg naar het Songfestival

Jeroen Pauw profiteerde van de enorme kijkcijfers van het Eurovisie Songfestival, hij scoorde voor het eerst in lange tijd weer eens meer dan 1 miljoen kijkers: 1,1 miljoen. Ook Op weg naar het Songfestival kwam boven de 1 miljoen kijkers uit (1,3 miljoen).

Gordon & Estelle

De rest van de programma's had het behoorlijk moeilijk tegenover het geweld van het Eurovisie Songfestival. Vooral RTL 4 had het moeilijk. The big music quiz kwam tot een armzalige 236.000 kijkers en de laatste aflevering van Gordon & Estelle: weg ermee deed 282.000. Het ging opvallend genoeg om een compilatie met hoogtepunten.

Meer over:

Reageren