Alle deelnemers bekend

Ook Duncan Laurence en Nick Schilder in Beste Zangers 2023

27 mei 2023 11:04 | muziek | Door Faye Heijnis

© ANP
AVROTROS maakt zojuist alle namen van Beste Zangers 2023 bekend. Naast Douwe Bob voegt onder anderen ook Duncan Laurence zich aan het rijtje toe.

Vrijdag maakte Jan Smit al bekend dat Douwe Bob, Mell en MEAU meedoen aan de zestiende reeks van Beste Zangers. Duncan Laurence, Nick Schilder, Numidia en Marco Bakker maken het seizoen compleet. Beste Zangers, onder presentatie van Jan Smit, is dit najaar te zien bij AVROTROS op NPO 1. De opnames starten komende week.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Beste Zangers (@bestezangers)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Beste Zangers (@bestezangers)

Over de deelnemers van Beste Zangers 2023

Douwe Bob

Douwe Bob Posthuma (30) wordt op 19-jarige leeftijd bekend door zijn deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Hij wint met het nummer Multicolored Angels. In 2016 vertegenwoordigt de zanger Nederland op het Eurovisie Songfestival in Stockholm met Slow Down, waar hij elfde wordt in de finale. 

Duncan Laurence

Voor het eerst in 44 jaar tijd wint Nederland in 2019 het Songfestival dankzij Duncan Laurence (29) en zijn hit Arcade, waar hij een Edison Award voor krijgt en dat vier keer platinum wordt. Daarna brengt Duncan onder meer de nummers Electric Life en Feel Something met Armin van Buuren uit. Dit jaar speelt Duncan eveneens een bijzondere rol op het Songfestival in Liverpool als creative director van Mia Nicolai en Dion Cooper, aan wiens nummer Burning Daylight hij ook meeschrijft. 

Marco Bakker

Operazanger en radiopresentator Marco Bakker (85) zit al ruim zestig jaar in het vak en bereikt bijzondere hoogtepunten. Zo zingt hij in prestigieuze concertzalen en ontmoet hij zelfs wijlen queen Elizabeth. Voor de operakenners of -geïnteresseerden: Marco zingt onder meer in de opera's Le nozze di Figaro en Die Zauberflöte

MEAU

In 2021 scoort Meau Hewitt (23) een hit met Dat heb jij gedaan. Ze is singer-songwriter en producer en maakt kleine, eerlijke liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, terugkerende vragen en eenzaamheid. Ze wordt geprezen met twee 3FM Awards voor beste nummer en de Talent Award. Dit jaar komt haar tweede album 22 uit, dat meteen goud wordt. 

Mell

Mell (29), volledige naam Melanie Jonk, doet in 2014 mee aan The Voice of Holland. Sinds 2015 vormt ze samen met drummer Ton Dijkman en orgelspeler Nico Brandsen de band Mell and the Vintage Future. Vijf jaar later staan zij in de finale van We Want More op SBS6. Zes jaar later, in 2020, staat ze met haar band Mell and the Vintage Future in de finale van We Want More op SBS6. En nu, drie jaar later, is Mell dus te zien en horen in Beste Zangers.

Nick Schilder

Nick Schilder (39) gaat na zeventien jaar Nick & Simon voor een solozangercarrière. Onlangs brengt hij zijn eerste solosingle Shatterproof uit. Het is een Engelstalige dancetrack, waarmee Nick laat horen dat hij voor een ander muziekgenre gaat. 

Numidia

De Marokkaans-Nederlandse hiphopzangeres Numidia (22) staat in 2015 in de finale van The Voice Kids in het team van Angela Groothuizen, die ze niet wint. Twee jaar later, in 2017, breekt ze door met Meli Meli, een nummer samen met Ali B. en Ronnie Flex. In 2020 scoort ze met Boef de hit Tout est bon. Momenteel is ze te zien in Het Perfecte Plaatje in Zuid-Afrika.  

Over Beste Zangers

In Beste Zangers duiken zanger in het repertoire van hun mede-artiesten, om een eigen bewerking van een bestaand nummer te maken. Daar is dit seizoen niks aan veranderd. Dat beloven weer meeslepende optredens te worden vanuit het Spaanse Sevilla. Wie zal Arcade van songfestivalwinnaar Duncan coveren?

Meer over