Duncan Laurence

Dit is het beste Nederlandse songfestivallied aller tijden

8 mei 2021 09:44 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ESF
De beste Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival is bekend! De VARAgids hield een verkiezing en de uitslag werd vrijdag wereldkundig gemaakt.

Het is namelijk 'Arcade' van Duncan Laurence dat is verkozen tot Het beste Nederlandse Songfestivalliedje aller tijden. Een vakjury boog zich over de kwestie en ook ruim tweeduizend lieden uit een publieksjury brachten hun stem uit. In de vakjury zitten onder meer Cornald Maas, Willeke Alberti en Paul de Leeuw.

'Tof om te horen'

Duncan is uiteraard erg blij met de uitverkiezing. "Ik vind het niet normaal, deze uitverkiezing. Echt te gek. Dat het gekozen is door een vakjury én door het publiek maakt het extra bijzonder, dat is heel erg tof om te horen. De jaren voordat ik zelf in 2019 meedeed, was ik helemaal in de ban geraakt van het Songfestival", laat hij in een reactie weten aan de gids.

Hij heeft zelf overigens ook favoriete liedjes. "'Calm after the storm' van The Common Linnets en 'Birds' van Anouk. Die songs spreken mij aan omdat ze zo prachtig in elkaar zitten, filmisch klinken, en om hoe ze gezongen worden. Na 'Calm after the storm' in 2014 dacht ik: waar gaat dit heen, nu het niveau van de Nederlandse inzendingen ineens zo keihard omhoog gaat?"

Het hele podium

Het podium wordt gecomplementeerd door 'Calm after the storm' van The Common Linnets (tweede) en 'Birds' van Anouk (derde).

Meer over