Inzending Nederland

Dit nummer zingt Duncan Laurence op het songfestival

7 maart 2019 19:50 | muziek | Door Televizier

© Instagram Duncan Laurence
Het is zover! We weten welk nummer Duncan Laurence gaat zingen op het Eurovisie Songfestival. De zanger maakte het liedje donderdagavond bekend bij De wereld draait door.

Fans speculeerden al een tijdje over het nummer, waar lang geheimzinnig over werd gedaan. Duncan Laurence liet donderdagavond de videoclip voor het eerst zien.

Laurence schreef het nummer toen hij op de Rockacademie zat. "Ik ging op zoek naar verhalen die ontroeren en iets betekenen", vertelde hij. "Uit mijn eigen leven of dat van een ander. De inspiratie vond ik in het verhaal van een dierbare die op jonge leeftijd is gestorven. De song die toen ontstond doopte ik Arcade - de woorden en akkoorden kwamen als vanzelf, vanuit het hart."

Ilse DeLange

Laurence vertelde aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk dat hij het gek voelt om met zoiets groots bezig te zijn. En dat al dat geheimzinnige gedoe ook niet helemaal zijn ding is. "Dat ik het niet kon delen", zegt hij. "Dat heb ik nu wel gedeeld, dat is zo bizar." Laurence zat in het programma The Voice of Holland bij coach Ilse DeLange en dankzij haar heeft hij nu zijn songfestivalklus te pakken. Zij noemde het nummer prachtig. "In die zin hebben we niets te verliezen."

Dit is 'm dan:


Duncan zingt het nummer op donderdag 16 mei in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. De reacties op zijn lied zijn niet slecht:

Meer over