Do vervangt Hind in Songfestival-jury

14 mei 2015 16:21 | muziek | Door Televizier

© SBS

Hind Laroussi zal toch niet jureren bij het Eurovisie Songfestival. Do neemt haar plekje in de Nederlandse vakjury over.

Do neemt het plekje van Hind over in de Nederlandse vakjury voor het Eurovisie Songfestival, meldt Avrotros. Hinds manager laat aan persdienst ANP weten dat de zangeres andere verplichtingen heeft: ze gaat naar het filmfestival in Cannes en combineert dat bezoekje met een optreden.

Maurice Wijnen

Do zal in de jury zitten samen met musicalster Carolina Dijkhuizen, Radio 2-dj Gijs Staverman, theaterproducent Maurice Wijnen en Qmusic-directeur Florent Luyckx. Backup-jurylid is producer Holger Schwedt. Eerder werd gemeld dat Carlo Boszhard reserve zou zijn, maar net als Hind is hij van het affiche verdwenen.

Vakjury

Elk land heeft bij het Songfestival een eigen vakjury. Het oordeel van de juryleden telt voor de helft mee in het eindresultaat; de andere helft wordt bepaald door televoting. Sinds 2009 beslissen er weer jury's mee, want in de jaren daarvoor was het alleen het publiek dat de punten verdeelde.

Twee keer jureren

Do, Carolina, Gijs, Maurice en Florent mogen twee keer stemmen: bij de eerste halve finale (dinsdag 19 mei) en bij de finale (zaterdag 23 mei). Ze baseren hun oordeel niet op de show die we op televisie zien, maar op de laatste repetitie. De Nederlandse vakjury mag niet stemmen op onze eigen Trijntje Oosterhuis, ook al is Do nog zo enthousiast over haar jurk:

 

Lees ook:
Gijs Staverman en Carolina Dijkhuizen in Songfestival-jury.

Meer over