Documentaire over George Michael in maart op tv

De documentaire Freedom: George Michael gaat over de jaren tachtig en negentig toen George een superster was. De zanger heeft zelf de voice-over ingesproken.

De film concentreert zich vooral op weg naar het albumĀ Listen without prejudice Vol. 1 dat in 1990 uitkwam. Maar ook de dood van George Michaels vriend Anselmo Feleppo aan AIDS komt aan de orde. En ook de jarenlang juridische strijd met platenmaatschappij Sony Music komt voor in docu.

Concerten

George Michael deed een tijd geleden oproep aan fans om beelden van concerten uit die tijd aan hem te sturen, dus daar zullen er vast en zeker ook flink wat van te zien zin in de documentaire die wordt geregisseerd door Philip Smith.

Ricky Gervais

Stevie Wonder, Elton John, Tony Bennett, Ricky Gervais, Liam Gallagher, James Corden, Mark Ronson and Mary J. Blige doen ook mee in de documentaire. Nile Rodgers tweette dat hij twee dagen voor de dood van George Michael eerste kerstdag nog bij hem thuis was om aan de film te werken.

Alles alles goed is, is Freedom: George Michael in maart bij Showtime te zien, hopelijk volgt daarna snel een uitzending op een Nederlandse zender of Netflix.

Meer over:

Reageren