"Dotan gaat naar Eurovisie Songfestival"

14 september 2015 11:15 | muziek | Door Televizier

Dotan zou weleens in 2016 Nederland kunnen vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. De zanger wordt genoemd als één van de kanshebbers.

AVROTROS heeft officieel nog geen mededelingen gedaan wanneer bekend wordt wie de Nederlandse eer mag verdedigen in Stockholm volgend jaar. Toch menen de Songfestivalkenners van het blog NLpop dat de Coming Home zanger hoge ogen gooit.

Geruchten

Op basis van bevestigde feiten en de nodige geruchten wordt in het blog een zaak gemaakt voor Dotans afvaardiging. Zo zou de organisatie na Anouk, de Common Linnets en Trijntje Oosterhuis opnieuw een bekende artiest willen sturen. Om die reden zingt ook de naam Alain Clark rond, maar dat was in 2014 ook al het geval.

Niets concreets

De AVROTROS laat in een verklaring weten kennis te nemen van de speculaties rond de inzending, maar doet er verder geen uitspraken over. Een woordvoerster noemt het wel een positief teken dat het blijkbaar al zo vroeg leeft. De omroep voert momenteel gesprekken met gegadigden, maar van een onthulling is de komende weken nog geen sprake. 

Meer over