Douwe Bob deelt punten uit tijdens finale Eurovisie Songfestival

21 april 2017 14:50 | muziek | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Het begint een traditie te worden dat de laatste Nederlandse inzending maakt tijdens de Eurovisie Songfestival de punten voor ons land bekend maakt. Ditmaal staat Douwe Bob klaar.

Douwe Bob mag zaterdag 13 mei live via satellite de menigte in Kiev toespreken en vertellen waar de punten van het Nederlandse publiek naar toe gaan. Vorig jaar viel die eer ten deel aan Trijntje Oosterhuis, het jaar daarvoor deed Edsilia Rombley het in de befaamde scheurjurk van Trijntje.

OG3NE

Het is nog even de vraag of de meiden van OG3NE getuige zijn van het optreden van hun voorganger. De groep moet eerst de tweede halve finale zien door te komen met hun nummer Lights & shadows. Nu concurrent Rusland niet meedoet, lijken de kansen van het trio om punten te sprokkelen toegenomen.

Tim Douwsma

Punten oplepelen lijkt een wat bescheiden klusje, maar je wordt wel gezien door ruim 180 miljoen mensen die wereldwijd meekijken naar het Songfestival. In 2014 was Tim Douwsma in één klap een Europees sekssymbool toen hij de uitslag voorlas.

Lees ook: OG3NE blijft zelfs als hun moeder sterft in Kiev tijdens Songfestival

Meer over