Douwe Bob en Broederliefde in de running voor Nederlandse MTV Award

27 september 2016 17:27 | muziek | Door Televizier

De genomineerden voor de MTV European Music Award voor beste Nederlandse act zijn: Douwe Bob, Ronnie Flex, Broederliefde, dj Sam Feldt en dj Julian Jordan. Dat heeft MTV dinsdag bekend gemaakt.

"De lijst voor de beste Nederlandse act bestaat uit jong talent dat de afgelopen maanden veel te zien is geweest op festival”, vertelt Chereen Gayadin van MTV tegen het ANP. “Ook is er rekening gehouden met de top van de Nederlandse hitlijsten en wat er veel gestreamd is.” 

Ronnie Flex, Sam feldt & Julian Jordan

Ronnie Flex is bekend van zijn hits Drank & drugs, Niet omdat het moet en 1, 2, 3 samen met Lil’ Kleine. Dj Sam feldt maakte het zomerhitje Summer on you en de bekendste hit van dj Julian Jordan was in samenwerking met Rage en Sander van Doorn: Firebeatz. 

Record van dertien jaar

Broederliefde is vooral bekend van hun hit Jungle, waarmee ze nu in de iTunes top 30 staan. De band pakt begin deze maand het dertien jaar oude record van Frans Bauer af met hun album Hard work pays off 2. Dat album heeft ruim dertien weken op nummer één gestaan; het album van Frans stond twaalf weken op nummer één.

Kensington

Opvallend is dat dit het eerste jaar is sinds 2013 dat Kensington niet genomineerd is. Zij wonnen in 2013, 2014 én 2015 de MTV-award. 

Meer nominaties

Niet alleen in de categorie beste Nederlandse act maakt Nederland kans, ook voor beste elektronische act zijn we in de running Met Martin Garrix en Afrojack. Vanaf vandaag zijn de stembussen geopend. Stemmen kan hier.

Ahoy Rotterdam

Op 6 november worden de awards tijdens de show in Ahoy Rotterdam uitgereikt. Op 2 november mag de winnaar van de beste Nederlandse act alvast zijn award in ontvangst nemen tijdens de officiële opening in het poppodium Annabel Rotterdam.

MTV EMA's, zondag 6 november 21.00 uur, MTV

Geschreven door Claudia de Vries

Meer over