Douwe Bob: 'Het is eruit!'

Douwe Bob is zelfverzekerd over zijn Songfestivalnummer Slow Down, hij wil winnen. Maar hij neemt het hele circus ook niet al te serieus: „Je moet het met een korreltje zout nemen.”

Het is een chaotische boel op de plek waar Douwe Bob dan eindelijk zijn langverwachte Eurovisie Songfestival-lied Slow Down presenteert. Een tiental cameraploegen en wat schrijvende pers staan op elkaar gepropt in een garage in de Amsterdamse Pijp, op een steenworp afstand van het huis van de zanger. 

Het is eruit!

Douwe Bob speelt het nummer niet live, maar laat het met enige trots vanaf de band horen. Hij is blij dat zijn country-achtige Slow Down eindelijk naar buiten mag. 'Het is eruit! Ik ga het vanaf nu overal zingen'. Volgens de Amsterdammer is het een klein wonder dat Slow Down niet uitgelekt is. „Ik heb het hier voortdurend gedraaid, iedereen die langsliep had het kunnen horen.” 

Een pak

Songfestival-goeroe Cornald Maas stelt na afloop vragen die Douwe Bob -volgens hem- nog heel veel gaat krijgen.
„Wat trek je aan?” „Een pak”. „Wat is je favoriete Songfestival-nummer?” „Johnny Logan - What's Another Year” „Wil je een stukje zingen?” „Nee.”

Burn-out

Slow Down is een rustig nummer en dat heeft een reden. Douwe Bob wil hij de wereld oproepen het wat rustiger aan te doen. „Ik ken vijf twintigers met een burn-out, we willen de hele tijd maar presteren en daar doe ik zelf ook aan mee. Maar hiermee biedt ik tegengas. Slow down! Rustig aan, laat de hectiek niet naar je kop stijgen. Het grappig is dat ik hiermee dus naar het Songfestival ga, het grootste circus dat er is. Maar hoe serieus ook, je moet het een beetje met een korrel zout nemen en de humor van de dingen in blijven zien.”

Winnen

Vorig jaar baarde Trijntje Oosterhuis nog opzien door vooraf al te zeggen dat ze zeker niet zou winnen, Douwe Bob pakt dat net iets anders aan: „Meedoen is leuk, maar ik ga om te winnen.” 

Meer over:

Reageren