Douwe Bob in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

25 januari 2016 12:30 | muziek | Door Televizier

© Daan Verschuur/TROS

Douwe Bob is ingeloot voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei in het Zweedse Stockholm. 

In de eerste halve finale moet Douwe Bob het opnemen tegen de halve Balkan. Niet alleen Hongarije, Rusland, Moldavië en Armenië zingen dan hun nummer, maar ook Griekenland, San Marino en Finland. De Oost-Europese landen stemmen waarschijnlijk allemaal op elkaar, dus dat kan nog weleens nadelig voor ons zijn.

Flabbergasted

Vorig jaar hield Trijntje Oosterhuis niet lang stand in de competitie. Ze sneuvelde met haar nummer Walk Along in de eerste halve finale. Met welk nummer Douwe Bob optreedt is nog niet bekend. Maar er is hoop. Zanger Jan Smit liet namelijk eerder aan tafel bij De Wereld Draait Door weten flabbergasted te zijn na het horen van het lied.  

Big five

Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk hoeven zich geen zorgen te maken. Zij zijn al zeker van deelname aan de finale op zaterdag 14 mei. Zweden, de winnaar van vorig jaar, heeft ook automatisch een plekje bemachtigd in de finale.

De tweede halve finale is op donderdag 12 mei. 

Meer over