'Douwe Bob voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival'

Dagblad Metro weet het zeker: Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival 2016. Songfestival-commentator Jan Smit ontkent.

Metro heeft een bron dicht bij het Eurovisie Songfestival die zeker weet dat Douwe Bob volgend jaar naar het Songfestival in Stockholm gaat. Volgens het blad zijn er daarnaast nog meer aanwijzingen dat AVRTROS de 22-jarige singer-songwriter heeft uitverkoren.

1. Douwe Bob schrijft op dit moment in Spanje liedjes met zijn band en zette bij een Instagramfoto de tekst: #wijdoenditvoorjullie.
2. De zanger is recentelijk twittervriendjes geworden met mr. Songfestival himself, Cornald Maas.

Het management van Douwe Bob wil niks bevestigen, ook AVROTROS houdt zijn mond. De omroep maakt de inzending voor het Songfestival binnen 6 weken bekend.

Jan Smit

Jan Smit zei maandagochtend bij Radio 10 nog helemaal niets te weten van de Nederlandse inzending: „We gaan pas in januari beslissen wie het gaat worden. Daar kan ik kort en bondig over zijn. We zijn net klaar met het vorige Songfestival.” Jan vindt het wel leuk dat Douwe Bob blijkbaar geïnteresseerd is in het liedjesfestijn: „Dat juich ik toe. Na de deelname van Anouk wil bekend en onbekend weer graag mee doen aan het Songfestival. Mijn zege heeft hij, maar alles valt of staat bij het liedje.”

Dit jaar was Trijntje Oosterhuis de Nederlandse inzending, maar haar deelname eindigde in een teleurstelling toen ze strandde in de halve finale.

Lees ook:
Of is het toch Dotan die naar het Eurovisie Songfestival gaat?

Reageren