Douwe Bobs concurrentie: de zes landen die zich automatisch plaatsten voor de finale

13 mei 2016 11:08 | muziek | Door Televizier

© Twitter

Hier volgt een overzicht van de zes landen die zich automatisch plaatsten voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2016. Vormen ze een bedreiging voor Douwe Bob?

We hebben alle deelnemers van de eerste en de tweede halve finale al voor je op een rijtje gezet. Toch hebben jullie nog een aantal deelnemers van ons tegoed; de zes landen die zich automatisch geplaatst hebben voor de finale. 

Een flinke zak geld

Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk zijn ieder jaar weer zeker van een  finaleplaats en dat heeft niets met hun zangkwaliteiten te maken. Deze vijf landen brengen gewoon een grote zak geld mee.

Stockholm

Dit jaar is ook Zweden automatisch geplaatst voor de finale, omdat zij dit jaar het gastland van het Songfestival zijn nadat de Zweed Måns Zelmerlöw vorig jaar de zestigste editie won.

Concurrentie?

Luister hieronder zelf naar deze zes concurrenten van Douwe Bob en bekijk hier de complete lijst met landen die strijden om de winst.

Duitsland Jamie-Lee - Ghost

Frankrijk Amir - J'ai chercé

Italië Francesca Michielin - No degree of seperation

Spanje Barei - Say yay!

Verenigd Koninkrijk Joe & Jake - You're not alone

Gastland Zweden Frans - If I were sorry

Er is inmiddels heel wat te doen om de Zweedse inzending. If I were sorry lijkt namelijk wel heel veel op Catch & Release van Matt Simons. Maar ook Cyprus, Hongarije en België hebben net iets te goed naar een aantal bekende hits geluisterd.

Meer over