Singer-songwriter

Duncan Laurence voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival

21 januari 2019 16:17 | muziek | Door Irma Tomas

© Screenshot RTL 4
De kogel is door de kerk: de totaal onbekende singer-songwriter Duncan Laurence zal Nederland in mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. En dus werd het niet Eva Simons zoals wij eerder vandaag nog dachten.

Het liedje dat Duncan Laurence naar de selectiecommissie stuurde, was blijkbaar zo fantastisch dat de leden niet voor een grote naam kozen maar voor de anonieme Duncan. Dat wordt bevestigd door selectielid Eric van Stade: „We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is.” Eerder zei selectielid Cornald Maas al dat hij razend enthousiast is.

Heel bijzonder

De Songfestival-commisie werd getipt door Ilse DeLange die de zanger al een paar jaar kent. „Duncan is heel bijzonder. Wat hij schrijft is heel erg internationaal. Het is authentiek. Het raakt in alles vind ik. Verder heeft hij ook de persoonlijkheid die bij zo’n groot avontuur hoort. Zijn prioriteiten liggen altijd bij de muziek.” Het lied waarmee de zanger richting Israël wordt later bekend.

The voice of Holland

Duncan Laurence is tot nu toe een onbekende naam al kunnen hardcore fans van The Voice of Holland hem nog kennen uit 2014. Toen haalde hij de liveshows met zijn coach Ilse en heette hij nog Duncan de Moor.

Meer over