Tijdens finale Eurovisie Songfestival

Duncan Laurence zorgt voor kippenvel met You'll Never Walk Alone

14 mei 2023 10:21 | muziek | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De finale van het Eurovisie Songfestival had ondanks de uitschakeling van Mia & Dion toch een Nederlands tintje: oud-winnaar Duncan Laurence zong als intervalact een indrukwekkende versie van popklassieker You'll never walk alone.

Duncan Laurence (29) had twee taken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival: als creative director de Nederlandse inzending begeleiden én zelf optreden tijdens de finale. Nadat Nederland strandde in de eerste halve finale had hij alle tijd om zich te richten op zijn performance.

Koor

Laurence begon You'll never walk alone moederziel alleen op het grote podium van de Arena in Liverpool, maar al snel kreeg hij versterking van een compleet koor, vocalisten en zelfs presentatoren als Graham Norton kwamen er voor de climax bij. Het nummer kon rekenen op veelal positieve reacties van kijkers, ook bleef niet onopgemerkt dat de liedkeuze een subtiele steunbetuiging is aan Oekraïne waar nog altijd gestreden wordt voor vrijheid.

Lee Towers

You'll never walk alone is in Nederland al decennia geassocieerd met ras-Rotterdammer Lee Towers die het heeft omarmd als zijn lijflied. Maar de song komt toch echt uit de koker van de Britse band Gerry & The Pacemakers. De groep ontstond in Liverpool, wat de link met het liedjesfestijn compleet maakte. 

Meer over