Dwight uit The Voice zingt niet over seks, drank of drugs

Dwight Dissels is dé sensatie uit The Voice of Holland tot nu toe. Maar zijn coach Ali B. kan hem niet elk lied voorschotelen. Omdat Dwight zwaar gelovig is wil hij geen liedjes zingen die over seks, drank en drugs gaan.

Na zijn goeie blind audition, maakte Dwight in de eerste Battles van The Voice alweer indruk. Hij nam het op tegen Leon Sherman en zong het Stevie Wonder-nummer How come, how long. Het optreden zorgde ervoor dat Sanne bekende een beetje verliefd te zijn op Dwight. „Ik ben kansloos fan.”

I wanna sex you up

In een interview met het AD zegt de grote favoriet voor de eindzege dat hij kritisch is als het gaat om de nummers die hij bij The Voice wil zingen: „Ik heb in de kerk altijd gospelmuziek gezongen. Ik wil bij The Voice geen liedjes zingen die tegen mijn overtuiging in gaan. Je zult mij niet horen over seks, drank of drugs. Een nummer als I wanna sex you up van Color Me Badd zal ik nooit zingen.'' Dat komt omdat de 35-jarige Dwight een vroom Christen is. „Ik praat elke dag even met God. Ik weet dat Hij me altijd zal steunen.”

Red red wine

Het oeuvre van Dwight wordt behoorlijk beperkt door zijn kritische houdking tegenover genotsmiddelen en het liefdesspel. Liedjes als Rehab, I want your sex, Sexual healing, Brown sugar, Lady Marmelade, Red red wine en Like a virgin vallen al meteen af.

Meer over:

Reageren