Edsilia Rombley draagt Trijntjes decolletéjurk bij puntentelling

24 mei 2015 01:29 | muziek | Door Televizier

Edsilia Rombley zorgde voor een geniale verrassing tijdens de puntentelling van het Songfestival. Ze gaf de Nederlandse punten door in 'De Jurk' van Trijntje.

De puntentelling bij het Eurovisie Songfestival duurt altijd enorm lang en is voor veel kijkers een inzakmomentje. Maar toen Edsilia Rombley de Nederlandse punten ging doorgeven, zat iedereen weer recht overeind, want ze had een grote verrassing voor ons in petto: ze droeg de beroemde Songfestival-jurk van haar schoonzus Trijntje Oosterhuis!

Jurk

Trijntje had de jurk met het decolleté tot aan haar navel en het gaatje bij haar billen alleen aan bij haar eerste repetitie in Wenen. Daarna experimenteerde ze met een soberdere jurk en uiteindelijk toverde ze een broekpak uit de hoge hoed voor de laatste repetitie. Er ontstond in Nederland een ware kledingdiscussie over de jurk die Trijntje aan moest bij haar optreden in de halve finale.

Broekpak

Trijntje koos voor het broekpak, waar ze zich het best in voelde. Met Walk Along en de wijde outfit wist de zangeres Europa niet te overtuigen, waardoor ze in de halve finale strandde. Trijntje vloog direct terug naar Nederland en keek de finale zaterdag thuis voor de buis. De strijd werd gewonnen door Zweden: Måns Zelmerlöw haalde 365 punten met zijn nummer Heroes.


Lees ook:
Ons liveblog over de finale van het Songfestival.

Meer over