EO hield The Passion-singles tegen vanwege megaboete Heel Holland Bakt

De EO was terughoudend toen The Passion-artiesten hun nummers wilden uitbrengen. De omroep vreesde voor een enorme boete zoals bij Heel Holland Bakt.

De EO en de KRO staan achter de artiesten die hun The Passion-nummers op single willen uitbrengen, liet de EO vrijdag weten aan RTL Boulevard: nu het Commissariaat van de Media toestemming geeft, sluiten de omroepen zich daarbij aan. Eerder waren de EO en KRO voorzichtig uit angst voor boetes.

Jeroen van Koningsbrugge

'Jezus' Jim de Groot en 'Judas' Jeroen van Koningsbrugge wilden hun nummers uit The Passion het liefst meteen uitbrengen. "Het verzoek van de betreffende artiesten kwam dit jaar echter op het moment dat het Commissariaat twee grote boetes had uitgedeeld aan andere omroepen in verband met het dienstbaar zijn aan (meer dan normale) winst aan derden," meldt de EO. "Dit maakte dat we in eerste instantie terughoudend hebben gereageerd op deze verzoeken."

Heel Holland Bakt

De EO verwijst naar de boetes die het Commissariaat van de Media oplegde aan het Sinterklaasjournaal en Heel Holland Bakt. De NTR kreeg een boete van 150.000 euro omdat er in het Sinterklaasjournaal te veel aandacht werd besteed aan het 'eigen' inpakpapier dat ook in de winkel lag, en Omroep MAX moet 162.000 euro betalen vanwege de Heel Holland Bakt-productlijn bij Albert Heijn.

The Passion

Jim de Groot en Jeroen van Koningsbrugge reageerden woedend toen het erop leek dat ze geen The Passion-singles mochten maken. Inmiddels blijkt de ophef een storm in een glas water, want niks staat de artiesten meer in de weg om hun nummers uit te brengen.

Lees ook:
Jeroen van Koningsbrugge mag Wit Licht toch op single uitbrengen.

Reageren