Er gaat gerapt worden in The Passion

25 maart 2018 12:59 | muziek | Door Televizier

The passion belooft dit jaar muzikaler dan ooit te worden. Naast veel bekende Nederlandse liedjes gaat er voor het eerst gerapt worden tijdens het grootschalige tv-spektakel.

Langzaam maar zeker worden meer details bekend over de invulling van de 2018 editie van The passion, die dit jaar vanuit de Bijlmer komt.

Mash-up

Eerder werd al bekend dat een Hazes klassieker op het programma staat, maar Jezus-vertolker Tommie Christiaan onthult in een interview met De Telegraaf meer muzikale verrassingen. Zo doet Jezus een mash-up met zijn discipelen Petrus en Judas: "Hier zitten de liedjes Wie heeft de zon uit je gezicht gehaald van Herman van VeenIk leef mijn eigen leven van André Hazes en een eigen geschreven rap van Brainpower die Petrus speelt. Brainpower is helemaal in zijn comfortzone als hij een deel rapt. Het is voor het eerst dat er wordt gerapt in The Passion.

Jurk

Andere nummers die de revue passeren zijn Huil nou van Jurk!, Ik val van zanger Wudstik en met een speciaal Bijlmerkoor zingt Tommie ook Droom, durf en deel van Marco Borsato. Daarnaast zingt hij een duet met Graziëlla Hunsel Rivero, een jazz-zangeres die tijdens The passion de rol van bloedvloeiende vrouw speelt, die genezing vond door de mantel van Christus aan te raken. 

Lees ook: De hele cast van The passion 2018 is bekend

The passion is donderdag 29 maart te zien vanaf 20.35 uur op NPO 1.

Meer over