De Grote Muziekquiz

Erik van der Hoff maakt comeback bij Net5! Met een gezellige muziekquiz

9 maart 2023 14:59 | muziek | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
Erik van der Hoff was lange tijd een van de vaste gezichten op Net5, maar de laatste jaren moesten we hem missen. Tot nu, want Erik gaat De Grote Muziekquiz presenteren.

Erik van der Hoff presenteerde menig woonprogramma voor de zender maar met deze quiz is hij terug bij zijn eerste liefde, de muziek. Erik van der Hoff was tenslotte de zanger van Roberto Jacketti & the Scooters, die band die een megahit scoorde met I Save the Day.

Winston vs. Ruben

In De Grote Muziekquiz spelen twee teams van BN’ers onder leiding van Erik een quiz die vooral gezellig moet worden. De mensen die tegen elkaar gaan spelen zijn onder anderen Winston Gerschtanowitz & Evelien de Bruijn vs. Ruben van der Meer & Horace Cohen en Kluun & Glenn Helder vs. Carolina Dijkhuizen & Roos Schlikker.

Herinneringen

De vragen variëren. De ene keer moeten de kandidaten een songtekst afmaken, bij een volgende vraag moeten ze een nummer herkennen aan de hand van alleen de drums of een gitaar. Erik heeft er zin in: “Voor iemand die enorm van muziek en tv maken houdt is het een feest om dit programma te mogen maken. Het mooie van de muziekfragmenten is dat je even wordt teruggezogen in de tijd en herinneringen”.

De Grote Muziekquiz is vanaf woensdag 5 april om 20.30 uur te zien op Net5. 

Meer over