Ernst Daniël Smid doet opera-optreden op Zwarte Cross

Ernst Daniël Smid gaat komend weekend naar het Zwarte Cross festival. Gelukkig kan hij zijn leren motorpak in de kast laten hangen, hij gaat namelijk een kerkdienst leiden.

In het AD vertelt de operazanger en televisiepresentator over deze bijzondere combinatie: "Ik zie het als ontwikkelingswerk, hartstikke leuk ontwikkelingswerk wel te verstaan."

Kerkdienst

Dit 'ontwikkelingswerk' bestaat uit het leiden van een kerkdienst waar Ernst Daniël gaat vertellen over Bach. Daar blijft het niet bij: "Daarna ga ik naar het kindergedeelte, het zogeheten blagenparadijs." Smid hoopt veel kinderen te kunnen interesseren voor operamuziek.

Lichtenvoorde

Het Zwarte Cross festival wordt jaarlijks in Lichtenvoorde (in de Achterhoek) georganiseerd. Het is opmerkelijk dat de zanger nog nooit naar het festival is geweest, hij is namelijk opgegroeid in deze plaats. Smid is in ieder geval erg enthousiast over het evenement: "Ik vind het geniaal dat de organisatoren van de Zwarte Cross zo maar vanuit het niets een van de grootste festivals van Europa hebben opgebouwd."

Ernst Daniël Smid is komende zondag op het festival te vinden. Voor €30,- kan je de kerkdienst en het optreden in het blagenparadijs bijwonen.

Reageren