Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen

7 augustus 2014 10:54 | muziek | Door Televizier

Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar in Wenen gehouden. De Oostenrijkse hoofdstad won de strijd van Graz en Innsbruck.

Oostenrijk mag het Eurovisie Songfestival organiseren dankzij de glorieuze overwinning van Conchita Wurst. De Oostenrijkse Omroep ORF neemt de registratie van het tv-evenement op zich en maakte vandaag bekend dat Wenen de gaststad van het liedjesfestijn wordt.

Eurovisie Songfestival

ORF-directeur Alexander Wrabetz noemt Wenen de stad van muziek en kunst, die in het hart van Europa ligt. ''Samen gaan we alles aan doen om er een succesvolle zestigste editie van het Eurovisie Songfestival van te maken."

Wenen

Het Eurovisie Songfestival 2015 vindt plaats in de Stadthalle. Deze arena is de jaren 50 gebouwd en wordt voornamelijk gebruikt voor concerten en evenementen. Ook Miley Cyrus bracht in schaarse kledij een bezoekje aan de Weense zaal.

Finale

Nederland vecht op 19 of 20 mei 2015 voor een plekje in de finale. De eindstrijd wordt vervolgens gehouden op 23 mei. Mocht Nederland de finale halen, dan wil Hans Klok de act graag verrijken.

Meer over