Eurovisie Songfestival 2016 trok 204 miljoen kijkers

De 61ste editie van het Eurovisie Songfestival trok verspreid over 42 landen 204 miljoen kijkers. Dat zijn er nog meer dan vorig jaar.

De twee halve finales en de finale van het liedjesfestijn bereikten dit jaar 204 miljoen mensen, 5 miljoen meer dan in 2015. "We zijn blij dat het publiek voor het Eurovisie Songfestival blijft groeien," reageert EBU-baas Ingrid Deltenre. "Zestig jaar na de eerse editie zijn we trots dat dit evenement kijkers van alle leeftijden over de hele wereld verbindt."

Zweden

In Nederland keken 4,3 miljoen mensen naar de finale waarin Douwe Bob de elfde plaats veroverde. Dat was 66 procent van het totale aantal Nederlandse tv-kijkers. In gastland Zweden stemde een nog groter deel van het publiek af op de finale: maar liefst 85 procent. Maar Ierland spande de kroon met een marktaandeel van 95 procent voor het Songfestival.

Livestream

Dit jaar was het Eurovisie Songfestival niet alleen op tv te bekijken, maar ook online via YouTube en eurovision.tv. 2,6 miljoen mensen uit 196 verschillende landen maakten gebruik van deze streamingoptie.

 

Meer over:

Reageren