Niet in Londen

Eurovisie Songfestival 2023 onthult shortlist met zeven potentiële gaststeden

12 augustus 2022 10:32 | muziek | Door Judith Regeling

© ANP / Sander Koning
Het Eurovisie Songfestival van 2023 wordt sowieso niet in Londen georganiseerd. Dit blijkt uit een shortlist die zojuist op het officiële kanaal van het festijn is geplaatst.

Waar dan wel is nog even de vraag. Er zijn namelijk nog zeven grote Engelse steden in de race! 

Eurovisie Songfestival

Na de winst van Kalush Orchestra op het Eurovisie Songfestival dit jaar rees gelijk de vraag of het liedjesfestijn in 2023 in Oekraïne gehouden kon worden vanwege de oorlog met Rusland. De organisatie hakte die knoop eind vorige maand door: nee, zo bepaalde ze. De muziekkaravaan reist daarom volgend jaar af naar het Verenigd Koninkrijk. Alleen niet naar de hoofdstad Londen.

Engelse steden

Zojuist heeft het officiële Instagram-kanaal namelijk een shortlist geplaatst met de zeven steden waar het festijn nog altijd georganiseerd kan worden. Deze bevat nu nog: Glasgow, Newcastle, Manchester, Liverpool, Leads, Sheffield en Birmingham. Al deze zeven plaatsen voldoen dus sowieso aan de eisen, zoals ervaring hebben met het organiseren van zulke evenementen en het beschikken over een goede locatie en genoeg budget.

Vervolgproces

Toch zijn deze steden er nog niet. Net als een paar jaar geleden in Nederland moeten de overgebleven zeven steden nu stuk voor stuk met een uitgebreid plan komen. BBC kiest binnen een paar maanden het beste idee uit.

Het Eurovisie Songfestival 2023 vindt plaats in mei.

Meer over