Corona

Eurovisie Songfestival in Rotterdam jaar uitgesteld

18 Maart 2020 14:08 | muziek | Door Irma Tomas

© Anton Corbijn
Het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Rotterdam werd georganiseerd, wordt een jaar opgeschoven, naar 2021. Dat heeft organisatie net bekend gemaakt.

Het zat er natuurlijk wel een beetje aan te komen, na alle evenementen die de laatste dagen al op de lange baan werden geschoven en nu is het officieel. De enige troost is dat het Eurovisie Songfestival volgend jaar hoogstwaarschijnlijk wel weer in Rotterdam zal zijn. Alle ideeën kunnen dus intact blijven en al met al wordt het volgend jaar een vast nog mooiere show. 

Jeangu Macrooy

Voor Jeangu Macrooy moet dit een enorme domper zijn, hij had met Grow een mooi lied en hij zou de eerste Nederlandse artiest in meer dan veertig jaar zijn die de Europese Songfestival-titel voor ons mocht verdedigen. Alle landen moeten volgend jaar met een nieuw liedje komen. In de regels staat dat bestaande nummer niet mee mogen doen en dat is tegen die tijd wel het geval. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Het Eurovisie Songfestival 2020, dat op 12, 14 en ‪16 mei‬ in Rotterdam Ahoy zou worden gehouden, gaat niet door. Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen heeft de EBU (European Broadcasting Union) besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden. De EBU geeft als aanleiding het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers, alsook de situatie in Nederland, Europa en de wereld. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO/NOS/AVROTROS) hebben alle begrip voor deze moeilijke beslissing. De EBU, NPO/NOS/AVROTROS en de Gemeente Rotterdam blijven in gesprek over de organisatie van het 65ste Eurovisie Songfestival in 2021. Voor meer informatie, ga naar www.songfestival.nl. • #OpenUp #ESF2020 #ESC2020 #Eurovision #Songfestival

Een bericht gedeeld door Eurovisie Songfestival (@songfestival.avrotros) op

Meer over