Door Beste Zangers

Floor Jansen: 'Leven staat op zijn kop'

13 oktober 2019 12:34 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Dat een uitstapje naar een populair televisieprogramma een aardige boost kan zijn voor je carrière heeft Floor Jansen aan den lijve ondervonden. Door haar optredens in Beste zangers is ze nu populairder dan ooit.

In een interview doet ze uit de doeken wat voor impact haar optredens in Beste zangers hebben. "Mijn leven staat echt op zijn kop. Dat had ik van tevoren niet ingeschat. Ik was wel de laatste waarvan ik dacht dat het Nederlandse publiek zou zeggen: ja, we geven haar deze aandacht", zo zegt de zangeres van Nightwish in een interview met De Telegraaf.

Metalmuziek

Floor houdt zich normaliter bezig met een genre dat wellicht wat minder toegankelijk is voor het brede publiek. Maar juist door Beste zangers maakte een breed publiek kennis met haar muziek. "Over metalmuziek zijn vooroordelen: er wordt gezegd dat het niet geschikt is om naar te luisteren voor een gemiddeld publiek. Ik krijg berichten van kijkers die zeggen: ik kende het niet, maar wat mooi. Dat is het gaafste van dit alles: de bevestiging van mijn gevoel dat mensen mijn muziek zouden waarderen als ze er maar mee in aanraking zouden komen."

In de aflevering van deze week, de laatste van het seizoen, maakte Floor indruk samen met Henk Poort in een versie van 'Phantom of the Opera'. Deze versie bekijk je hieronder.

Meer over