Coup in radioland

Frank van der Lende en Sander Hoogendoorn verruilen 3FM plots voor Radio Veronica

2 augustus 2022 20:04 | muziek | Door Jef Willemsen

© Veronica/Ben Houdijk
NPO 3FM heeft komend seizoen ineens een gat van vijf uur in haar programmering met het onverwachte vertrek van dj's Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende. 

Een absolute coup in radioland: 3FM-coryfeeën Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende verruilen de noodlijdende zender voor Radio Veronica.

Nieuwe programmering

De wissel komt totaal onverwacht voor de bazen van NPO 3 FM die de afgelopen periode juist druk met Hoogendoorn en Van der Lende hebben overlegd om ze een prominente plek in de nieuwe programmering te geven. Het was de bedoeling dat Sander op werkdagen tussen 13.00 en 16.00 uur een middagshow zou maken en dat Frank tussen 19.00 en 21.00 uur ging uitzenden. Die plannen kunnen de prullenbak in.

Kwaad bloed 

De onverwachte overstap heeft wellicht te maken met het feit dat NPO 3FM eerder dit jaar rigoureus een streep haalde door hun bestaande programma's. Van der Lende zag zijn middagshow met Eva Koreman verdwijnen en Hoogendoorn moest gedwongen stoppen in de ochtend. Dit kan niet anders dan kwaad bloed gezet hebben.

'Nieuwe uitdaging'

In een verklaring zeggen de dj's geen onvertogen woord over hun voormalige broodheer waar ze kennelijk nog geen contract mee hadden getekend. De mannen zijn vooral blij met de nieuwe uitdaging. Frank krijgt een vrijdagavondshow, Sander is van maandag tot en met donderdag in de middag te horen. Op vrijdag maken Coen & Sander als vanouds een show samen.

Frank en Sander starten vanaf 3 oktober bij Radio Veronica.

Meer over