Franse inzending Eurovisie Songfestival plagiaat, oordeel zelf!

23 april 2014 15:06 | muziek | Door Televizier

Frankrijk stuurt dit jaar de band Twin Twin naar het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Het nummer lijkt wel heel erg op Papaoutai, het succesnummer van de Belgische zanger Stromae. Wat vind jij?

De Franse band Twin Twin vertegenwoordigt Frankrijk op het Eurovisie Songfestival met het lied Moustache. Allemaal leuk en aardig volgens fans van het songfestival, maar het nummer zou gejat zijn van de Belgische zanger Stromae.

Papaoutai

Die scoorde vorig jaar een megahit met zijn Papaoutai. Wel heel toevallig dus dat de Fransen met een nummer à la Papaoutai meedoen aan het Songfestival. Volgens de zanger van Twin Twin is er niets aan de hand: "Wij brengen een mix van stijlen: electro, hip-hop en rock. De gelijkenis met het stukje van 'Papaoutai' is er inderdaad, maar ons nummer werd een jaar voordat het album van Stromae uitkwam geschreven."

Finale

De Franse band is in ieder geval verzekerd van een plaats in de finale op 10 mei. Samen met Duitsland, Italië, Spanje, Engeland en Denemarken staan zij sowieso in de finale. De landen betaalden een fiks bedrag aan de organisatie, zodat het Songfestival in stand kan worden gehouden. In ruil daarvoor kregen de landen een finaleplek. Denemarken staat in de finale omdat dat land het Eurovisie Songfestival vorig jaar won en het muziekspektakel dit jaar organiseert.

Pleegde Twin Twin inderdaad plagiaat? Oordeel zelf!

Meer over