Gaat Dotan naar het Eurovisie Songfestival?

7 november 2014 10:23 | muziek | Door Televizier

Wordt het Dotan of Alain Clark? Een van de twee gaat Nederland hoogstwaarschijnlijk vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival van 2015.

Alain Clark meldde al in een vroeg stadium dat hij zin heeft in de uitdaging, maar de Telegraaf hoorde van een bron dat Dotan ook een goede kans maakt en dat hij zelfs al bezig is met nummers schrijven. Dotan scoorde een dijk van een hit met Home, het nummer dat onder de IKEA-reclame zat. 

Dotan

De 27-jarige zanger heet echt Dotan. Hij is de zoon van kunstenares Patty Harpenau en werd geboren in Jaruzalem. De ster van de bebaarde zanger rees dit jaar als een komeet. Dotan zelf houdt zich stil over een eventuele deelname aan het Songfestival, zijn management wil nog even geen commentaar geven.

23 mei

Of het nu Alain wordt of Dotan, degene die Nederland gaat vertegenwoordigen op het vijftigste Eurovisie Songfestival krijgt een zware dobber op 23 mei 2015 in Wenen. Waylon en Ilse de Lange werden met het nummer Calm After the Storm tweede en het jaar ervoor was Anouk succesvol, zij werd negende met Birds. Het wordt lastig om dat te overtreffen.

Ook Bearforce1 wil graag naar het Eurovisie Songfestival.

Meer over