Jan gaat solo

Gitarist 3JS stopt ermee

19 april 2019 14:52 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Jan de Witte vertrekt bij de 3JS om aan zijn solocarrière te kunnen werken. Een aderlating dus voor de Volendamse band, die overigens al wel een opvolger heeft gevonden.

Jan de Witte kwam in 2013 bij de band toen hij zijn vader Jaap verving. In een video op sociale media vertelt de gitarist over de beslissing om uit de 3JS te stappen en hoe moeilijk deze was. "Het heeft mij de nodige nachten wakker gehouden, maar ik stap uit de 3JS", zo zegt hij.

Al drie maanden bekend

Voor Jan Dulles, zanger van de band, was het nieuws al even bekend. "Jan heeft drie maanden geleden tegen ons verteld dat hij zou vertrekken. Verder wist niemand het en wij wilden de tijd nemen om na te denken over de toekomst", zo zegt de frontman tegenover NU.nl.

Gewoon doorgaan

Stoppen na het besluit van De Witte was niet aan de orde. "We zouden sowieso doorgaan, dat stond buiten kijf, maar wij wilden niet met zijn tweeën verder", aldus de zanger, die nu met Robin Kuller op de proppen komt als vervanger. "Wij hebben Robin zelf benaderd. Hij treedt al jarenlang op in Volendam op de Dijk, net zoals wij zijn begonnen. We zochten een goede gitarist die daarnaast ook goed kon zingen."

 

Meer over