Groot benefietconcert in Manchester met Ariana Grande

31 mei 2017 10:49 | muziek | Door Televizier

Ariana Grande geeft zondag 4 juni een enorm benefietconcert in Manchester voor de slachtoffers van de zelfmoordaanslag op 22 mei. De Amerikaanse zangeres krijgt daarbij gezelschap van beroemde vrienden als Justin Bieber, Coldplay, Pharrell Williams.

Miley Cyrus, Katy Perry, Usher, Take That en Niall Horan van One Direction doen ook mee aan One love Manchester. Het concert wordt gehouden op het cricketterrein Old Trafford in Manchester waar plek is voor 50.000 toeschouwers. De opbrengst gaat naar het hulpfonds We Love Manchester, dat werd opgericht door het Britse Rode Kruis en de gemeenteraad van Manchester.

Gratis

De zelfmoordaanslag door de Islamitische terrorist Salman Abedi vond plaats na het concert van Ariana Grande in Manchester en kostte 22 mensen het leven. Bezoekers van dat concert mogen gratis naar het benefietoptreden. De tickets gaan donderdag in de verkoop en het concert moet in totaal 2 miljoen pond opleveren voor de slachtoffers.

Het mooie is dat de BBC 1 One Love Manchester live uitzendt op radio en televisie. We kunnen het dus allemaal zien. De optredens beginnen om 20.15 uur en duren in totaal drie uur. 

Meer over