HBO zendt exclusief Lemonade van Beyoncé uit

14 juni 2016 12:33 | muziek | Door Televizier

© Screenshot YouTube

HBO Nederland zendt zondag 19 juni exclusief en eenmalig Lemonade uit, het tweede visuele album van Beyoncé dat eind april flink wat stof deed opwaaien. 

Lemonade kwam zelfs voor de grootste fans van 'queen Bey' als een verrassing. Op de plaat stipt Beyoncé belangrijke politieke pijnpunten aan als racisme, politiegeweld en de Black Lives Matter beweging. Ook lijkt ze te suggereren dat haar man Jay-Z ontrouw is geweest. 

Lemonade film

In tegenstelling tot haar eerste visuele album, dat bestond uit indviduele clips bij de liedjes, vertelt Lemonade één verhaal. Hierdoor is de clip feitelijk één grote, uur durende film geworden die HBO Nederland op zondag 19 juni, vaderdag, uit mag zenden. 

Variatie

Volgens HBO belooft Lemonade een visueel spektakel te worden met een boodschap: "Van perfect uitgelichte dansclips en poëtische natuurbeelden in het Amerikaanse Zuiden via nachtelijke stadsbeelden en stockbeelden tot en met eigen materiaal van Beyoncé zelf. Net als de teksten en poëtische intermezzo's roepen de beelden complexe en soms cryptische ideeën op over ras, geslacht, macht, huwelijk, ontrouw, ouderschap, en hoe het is om een zwarte vrouw te zijn in Amerika". Bekijk hier onder alvast wat hoogtepunten...
 

Beyonce: Lemonade is zondag 19 juni te zien om 21.00 uur op HBO 2. Abonnees kunnen de film ook livestreamen via de HBO GO app.

Meer over