Aldus Lisa Lois

'Het draait om muziek in Het mooiste liedje'

20 oktober 2019 15:38 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Zangeres Lisa Loïs is blij dat ze mee kan doen aan Het mooiste liedje van Nederland. Het bevalt haar dat er geen sprake is van een wedstrijd of talentenjacht, maar dat het om de muziek gaat.

Tegenover het ANP doet ze uit de doeken wat ze van het programma vindt. "Gewoon een programma waarin het draait om de muziek, niet om wie de beste is. Muziek moet eigenlijk geen wedstrijd zijn", zo zegt Lisa, die wel erkent dat er een soort van strijd is, maar niet onderling. "Het is zo fijn dat er weer een muziekprogramma op tv is".

Op zoek naar het mooiste lied

Het mooiste liedje van Nederland is sinds zondag 13 oktober op televisie en wordt gepresenteerd door Johnny de Mol. Voorafgaand aan het programma kon iedereen zijn favoriete liedje inzenden en op basis daarvan werd een top 50 gemaakt van nummers die aan bod komen in het programma. Na vijf afleveringen zijn er nog tien liedjes over en is het tijd voor de finale.

De liedjes worden gezongen door van allerlei bekende Nederlandse zangers. In de eerste aflevering waren onder meer Anita Meyer, Tino Martin en Xander de Buisonjé te zien.

Het mooiste liedje is elke zondag om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Meer over