Het verhaal van Agnetha van ABBA op televisie

3 mei 2014 11:09 | muziek | Door Televizier

Dinsdag is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival, met Ilse DeLange en Waylon. Veertig jaar geleden won ABBA met Waterloo. Een mooie aanleiding om de 3Doc ABBA - alleen Agnetha te kijken.

Agnetha Fältskog (‘de blonde van ABBA’) leefde jaren­lang in stilte op een eiland bij Stockholm. "Ik had gewoon even pauze nodig’’, vertelt ze in ABBA - alleen Agnetha over haar ‘rustperiode’ van meer dan 20 jaar.

Getrouwd

Ook ex-ABBA-collega’s Benny Anderson (links op de foto) en Björn Ulvaeus (naast Agnetha) komen aan het woord. Met de laatste was ze tijdens de hoogtijdagen van ABBA zeven jaar getrouwd. De twee vertellen over hoe ze elkaar ontmoetten, maar ook over waarom het mis­ging in hun huwelijk.

Depressie

Agnetha maakte enkele soloalbums en kwam in een diep dal terecht, waarin ze streed tegen depressies en een stalker. Maar ze is er weer bovenop. Ze maakte vorig jaar zelfs een comeback-album: A. In de studio horen we waar ze haar roem aan dankt: een van de meest bijzondere stemmen uit de popgeschiedenis.

3Doc: ABBA - alleen Agnetha is te zien op zaterdag 3 mei om 21:30 uur op Nederland 3.

Meer over