Hind, Gijs Staverman en Carolina Dijkhuizen in Songfestival-jury

1 mei 2015 13:52 | muziek | Door Televizier

© KRO

Zangeres Hind Laroussi, Radio 2-dj Gijs Staverman en musicalster Carolina Dijkhuizen zitten dit jaar in de Nederlandse vakjury van het Eurovisie Songfestival.

Hind Laroussi, Gijs Staverman en Carolina Dijkhuizen beoordelen de deelnemers van het Eurovisie Songfestival 2015 samen met nog twee andere juryleden: theaterproducent Maurice Wijnen en Qmusic-directeur Florent Luyckx. Als een van de vijf ziek wordt, kan reserve Carlo Boszhard invallen.

Hind

De punten van Nederland zullen niet door de jury zelf worden doorgegeven, maar door Edsilia Rombley, die in 1998 en 2007 meedeed aan het Songfestival. Ook jurylid Hind Laroussi vertegenwoordigde Nederland ooit zelf bij het liedjesfestijn. Ze wist in 2009 de finale niet te halen, omdat ze in de halve finale niet verder kwam dan de dertiende plek.

Vakjury

Elk land heeft bij het Songfestival een eigen vakjury. Het oordeel van de juryleden telt voor de helft mee in het eindresultaat; de andere helft wordt bepaald door televoting. Sinds 2009 beslissen er weer jury's mee, want in de jaren daarvoor was het alleen het publiek dat de punten verdeelde.

Lees ook:
Edsilia Rombley geeft Nederlandse punten door bij het Songfestival.

Meer over