Idols-winnares Nina den Hartog laat eindelijk weer van zich horen

Nina den Hartog komt eindelijk met een nieuwe single: Bodies in the sun. Drie maanden terug won ze Idols en daarna hoorden we niks meer van Nina. 

Blijkbaar had Nina drie maanden vakantie nodig om bij te komen van de indruk die de talentenjacht op haar had: “Ik ben op vakantie gegaan. Ik dacht dat ik geen pauze nodig had, maar het bleek goed om even bij te tanken. Ik had weer tijd voor mijn vrienden. Ik ben nu weer opgeladen om ervoor te gaan,” geeft Nina aan in een interview met het AD.

Zomers

Het vrolijke zomerse liedje heeft Nina niet voor het grote geld opgenomen: “Ik wil muziek maken en op zo veel mogelijk plekken zingen. Als het nodig is om daarvoor in de hitlijsten te staan, vind ik zulk succes belangrijk.” De Vlaamse deephouse-dj en producer Kenn Colt heeft de song met Nina gemaakt. Bodies in the sun is de tweede single van de zangeres. Eerder scoorde ze een hit met Feels like a river.

Kritiek

De kritieken die Nina kreeg van de jury (Martijn Krabbé, Eva Simons, Ronald Molendijk en Jamai Loman) zijn haar niet in de koude kleren gaan zitten: “Ze zeiden dat ik geen persoonlijkheid had. Dat vond ik heel erg. Verlegenheid vind ik een mooie eigenschap. Iemand die introvert is, heeft ook een karakter.” De verlegenheid blijkt als Nina aangeeft dat ze nog niet gewend is aan haar artiestenleven: “Het voelt gek dat er een team mensen voor mij werkt.”

Beluister hier Nina’s Bodies in the sun.

RTL 4 heeft al laten weten dat de talentenjacht volgend jaar terugkeert. Welke juryleden daar wel en niet in te zien zijn, is de vraag.

Lees ook:

Nina den Hartog wint Idols 2016

Reageren