Idols-winnares Nina had liever niet gewonnen

Nina den Hartog, de winnares van Idols, had liever iemand anders zien winnen. Ze is volgens zichzelf helemaal niet geschikt als popster.

Veel heeft Nederland inderdaad niet meer vernomen van Nina (19) nadat ze een half jaar geleden het eerste nieuwe seizoen van Idols op haar naam schreef. Ze bracht een paar singles uit die niet veel deden. En optreden doet Nina ook al nauwelijks. In het AD vertelt Nina dat dat geheel en al haar eigen schuld is. „,Het komt doordat ik het niet écht wilde. Alle aandacht was leuk en bijzonder, maar de spotlights zijn niet echt mijn ding.”

Dapper

Het is een dappere conclusie van Nina in een tijd dat bijna iedereen beroemd wil worden. Dus in plaats van op grote podia, zingt de Idols-winnares nu nog voornamelijk in haar eigen huis: „,Ik ben niet gemaakt voor de popmuziek en de hitjes. Ik ben niet het idool. Niet het standaardplaatje.”

Studeren

Nina blijft dus wel muziek maken. Ze schrijf haar eigen liedjes waarin ze probeert een verhaal te vertellen, en als niet veel mensen dat willen horen, maakt dat haar niks uit. „Succes is niet mijn doel. Of één iemand mijn muziek mooi vindt of 100.000 mensen, ik ben even gelukkig.'” Toch wordt muziek bijzaak omdat ze weer naar school wil. Wat ze gaat studeren, weet Nina nog niet.

Reageren